Over Vlerk - Vlerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over Vlerk

Welkom bij Vlerk

De vereniging telt ruim 30 leden. We trainen elke woensdagavond in Sportcentrum Galgenwaard, naast het voetbalstadion. We hebben de beschikking over vier velden in Sporthal 2 (De Breedtesporthal). Voor de exacte trainingstijden zie tabblad Training.

Zomer volleybal in het Wilhelminapark
In juni, juli en augustus zijn er geen indoor-trainingen!  Wel gaan we dan met een aantal fanatieke Vlerken op woensdagavond van 20:00 - 22:00 uur volleyballen in het Wilhelminapark. Heb je zin om een balletje mee te spelen of om met een flesje wijn te komen ‘picknicken’.  Je kunt ons vinden op het veldje achter de rotonde in het verlengde van de Burgemeester Reigerstraat.

Vlerk is aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) en is lid van EGLSF (Europian Gay & Lesbian Sport Federation).


Waarom sporten bij Vlerk

Er zijn veel goede redenen om (weer) te gaan sporten bij een vereniging. Je ontmoet nieuwe mensen, je kunt even de sores van je afzetten, ontstressen... en wat dacht je van die paar kilootjes overgewicht? Als je sport ben je goed bezig. Het is gezond en geeft je gewoon een lekker gevoel. Bovendien snappen we bij Vlerk dat het op een club bovenal gezellig moet zijn.

Het plezier voor, tijdens en na het sporten vormt een zeer belangrijke factor binnen onze vereniging. De trainingen zijn serieus met een recreatief karakter. Na afloop wordt er altijd gezellig geborreld in sportcafé De Heksenketel. Hier maar ook tijdens competitiedagen en toernooien ontmoet je veel leuke mensen. De meeste leden zien dit dan ook als een goed alternatief voor uitgaan. Vlerk is inmiddels een hechte club geworden waarvan leden elkaar ook buiten de sporthal geregeld zien.
Geschiedenis

Begin jaren 90 werd een nieuwe werkgroep opgezet binnen het COC Midden-Nederland. Zij stelden zich als doel om met gelijkgestemden een volleyballetje te kunnen slaan. Net als in enkele andere steden, moest ook in Utrecht de gelegenheid komen voor LGBT's om binnen een sportieve setting met elkaar in contact te komen. Animo was er genoeg en het ledenaantal groeide gestaag.

Na enkele jaren werd er voorzichtig gesproken over de noodzaak om zelfstandig te gaan. De eerste homovolleybalvereniging van Utrecht kon het veilige COC-nest gaan verlaten. Na de nodige organisatorische voorbereidingen was het op 1 februari 1995 dan zover: Vlerk werd een zelfstandige sportvereniging!

Ons doel is om in alle vrijheid de volleybalsport te beoefenen en te zijn, wie we willen zijn.
Bestuur

Manita Gobbens - voorzitter
Hans Koolen - secretaris
Edwin de Graaf  - penningmeester

PR- en Activiteitencommissie

Estelle Josso
Ben Geurts
Martijn Haaksman
Geertje de Jong
Sportcentrum Galgenwaard - Herculesplein 341 - 3584 AA Utrecht
vlerkutrecht@gmail.com
f
t
KvK Utrecht 30165485
Copyright 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu