Competities - Vlerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Competities

Homocompetitie

Teams van verschillende homovolley- balverenigingen uit de Benelux spelen op zes zondagen van het jaar tegen elkaar. Zij komen van Groningen tot Antwerpen, ja zelfs uit Keulen, naar Utrecht toe. De wedstrijden worden gespeeld in Sportcomplex Olympos op de Uithof. Teams worden in drie niveaus ingedeeld. Op de laatste speeldag wordt bekendgemaakt welke teams de poolwinnaars zijn, wat natuurlijk uitgebreid gevierd wordt. De sfeer op het veld en tijdens de borrels na afloop is altijd optimaal. De meeste leden van Vlerk nemen deel aan deze gezellige recreantencompetitie. De afgelopen jaren hebben we met drie teams meegedaan; één op elk niveau.

Meer informatie: www.homocompetitie.nl

NeVoBo-recreantencompetitie

De officiële volleybalcompetitie van Nederland wordt georganiseerd door de Nederlandse Volleybal Bond. In het speelgebied Utrecht wordt in toernooivorm gespeeld. Ongeveer 175 Dames, Heren en Mixed teams per seizoen doen hieraan mee verdeeld over diverse poules.

Er worden 6 toernooien per seizoen voor elk team georganiseerd. Op elk toernooi worden 4 wedstrijden op tijd gespeeld. Per poule zullen minimaal 3 teams promoveren en/of degraderen, afhankelijk van de grootte van de poule. De organisatie streeft naar een poule van 13 teams. Dan speelt men, verdeeld over de 6 toernooien, twee keer tegen elkaar. Het toernooi vindt plaats op een zaterdag in een sporthal in en rondom Utrecht.

Ook Vlerk doet hieraan mee met een team in de Mixed C-poule, Heren B-poule en Dames D-poule.

Meer informatie: www.recreatievolleybal.nl

Overige toernooien
 
Veel volleybalverenigingen organiseren een eigen toernooi. Dit is meestal een dag of weekend waarbij homovolleybalverenigingen worden uitgenodigd om mee te komen spelen. Verenigingsleden stellen daarbij zelf éénmalig een gelegenheidsteam samen en schrijven zich in voor het toernooi.

Vlerk heeft in het verleden meegedaan aan de Outgames in Montreal, de Eurogames in Antwerpen, Barcelona en Keulen. Daarnaast hebben teams meerdere malen meegedaan aan het internationale Sinterklaastoernooi van Netzo (Amsterdam), het beachvolleybaltoernooi van het Roze Blok (Delft) in Hoek van Holland en de Düssel Cup in Düsseldorf.Speeldata Homocompetitie
Seizoen 2018-2019Speeldata NeVoBo Mixedteam
Seizoen 2018-2019, D-pouleSpeeldata NeVoBo Herenteam
Seizoen 2018-2019, B-poule


Speeldata NeVoBo Damesteam
Seizoen 2018-2019, D-poule


Toernooien 2018

Pink Summer Sports Nijmegen
6 t/m 8 juli in Nijmegen
Info: www.pinksummesports.nl

Gay Games 10
5 t/m 11 augustus in Parijs
Info: www.paris2018.com

Ketelbinkie 25-jarig jubileum toernooi

28 t/m 30 september in Rotterdam


Sportcentrum Galgenwaard - Herculesplein 341 - 3584 AA Utrecht
vlerkutrecht@gmail.com
f
t
KvK Utrecht 30165485
Copyright 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu